Een weloverwogen sprong in het diepe

Een weloverwogen sprong in het diepe

cliff diving

Blijf in beweging. Dat is het advies dat ik mensen geregeld geef. Blijf niet vastzitten in wat best comfortabel is, maar toch niet de voldoening geeft die je zoekt. Daar word je uiteindelijk niet gelukkig van namelijk. Dat advies is natuurlijk ook op mezelf van toepassing. Blijf in beweging. De afgelopen jaren heb ik al veel stappen gezet. Nu waag ik de sprong in het diepe.

Ik heb afscheid genomen van Clarity en dus van Yellow Communications. Geen sabbatical, geen stapje opzij; ik treed definitief terug. In 2005 heb ik ‘mijn’ PR- en communicatiebureau opgericht, in 2020 heb ik met volle overtuiging ja gezegd tegen de overname door Clarity. De afgelopen 17 jaar waren hectisch, fantastisch, soms stressvol, maar altijd zeer inspirerend. Vooral door de mensen die in al die jaren naast me stonden en staan.

Uit een gespreid bedje

Maar nu dus die sprong. Als je hetgeen je doet verschrikkelijk vindt, is een sprong in het diepe niet zo’n zware beslissing. Je weet misschien niet waar je landt, maar veel slechter dan je het hebt, kan het bijna niet worden. Maar als je het zoals ik naar je zin hebt, als je je prettig voelt bij de mensen met wie je werkt en je doet wat je goed kunt, dan is een sprong in het diepe best een zware beslissing. Uit een gespreid bedje springen, dat voelt een beetje tegennatuurlijk.

Toch doe ik het. Ik weet in mijn hart dat ik me het gelukkigst voel als ik anderen kan helpen om te groeien en zich te ontwikkelen. Ik wil het liefst mensen in beweging brengen die dat uit zichzelf niet voor elkaar krijgen. Mensen, vaak ondernemers of hun teams, die vastzitten in wat ze altijd deden en daar steeds minder blij van worden. Die advies en hulp kunnen gebruiken, maar daar niet zo snel om zullen vragen.  Maatschappelijke ondernemingen en instellingen waarvoor het helemaal niet vanzelfsprekend is om een professional in te schakelen.

De juiste persoon naast je

Deze sprong geeft me de ruimte en vrijheid om mijn hart te volgen. Ik wil mijn kennis en ervaring inzetten om met name ondernemers en hun teams te helpen hun richting te vinden, zich te ontwikkelen en het mooiste uit zichzelf te halen. Dat kan op het gebied van life planning, business coaching / mentoring en communicatieadvies. Het hangt helemaal af van de behoefte van degene die bij mij aanklopt. Ik ben graag die mentor, die mensen helpt om stappen te zetten.

De juiste persoon naast je kan je helpen om je te ontwikkelen tot diegene die je het liefste bent. Voor mij zijn het door alle jaren heen de mensen van Yellow Communications en Clarity en alle klanten en relaties geweest die naast mij hebben gestaan en mij hebben gevormd tot wie ik nu ben. Tot de persoon die de sprong in het diepe aandurft en die vol vertrouwen en met enorm veel enthousiasme in beweging komt.

Instagram

Archief