Een nieuwe fase, hetzelfde doel

Een nieuwe fase, hetzelfde doel

1600842238434

In februari van 2020 schreef ik: Yellow Communications staat voor een nieuwe fase. Dat blijkt achteraf best een understatement. Er is in de afgelopen zeven maanden heel veel gebeurd – en dan heb ik het nog niet eens over de coronacrisis die de hele wereld op zijn kop zette. Die nieuwe fase van Yellow ziet er dan ook anders uit dan ik in februari voor ogen had. We zijn een andere weg ingeslagen. Toch is de bestemming niet veranderd.

Met veel plezier en trots kan ik nu bekendmaken dat Yellow Communications zich heeft aangesloten bij Clarity, een succesvol en innovatief PR- en communicatiebureau met wereldwijde ambities. Dat is het resultaat van bijzonder aangename en inspirerende gesprekken met oprichter en CEO Sami McCabe. We hebben in Clarity de partner gevonden waarmee we verder kunnen bouwen en nog meer kunnen betekenen voor onze huidige en nieuwe klanten. Bovendien is er een enorme klik met de mensen van Clarity: we hebben dezelfde drive en een gedeelde kijk op hoe je met een hecht team de verbinding kan maken met klanten en hun verhalen – wereldwijd – snel en goed kunt vertellen. En dus verkoop ik mijn aandelen in Yellow met heel veel vertrouwen in de toekomst aan Clarity.

Precies de goede stap

Yellow wordt de eerste vestiging van Clarity op het Europese vasteland. Het Yellow-team is heel enthousiast over deze stap en ik natuurlijk ook. We hebben nu directe collega’s in Londen, New York, Los Angeles en San Francisco. Ik blijf met veel plezier als Managing Director Benelux bij het bureau. Dat is een andere rol dan die ik begin dit jaar voor mezelf had uitgestippeld. Mijn idee was toen dat ik mijn taken als directeur zou overdragen en als Strategy Consultant en Team Mentor aan het bureau verbonden bleef. In die rol zou ik klanten adviseren, het team begeleiden en iets verder van de dagelijkse praktische leiding gaan staan. Dat liep anders. Toch voelt deze stap precies goed, want ondanks dat ik met heel veel zin ook de dagelijkse leiding weer op me neem, ga ik zeker meer tijd overhouden voor strategische advisering en begeleiding van het team omdat veel staffuncties binnen de Clarity-groep door collega’s worden ingevuld. In mijn nieuwe rol ga ik nauw samenwerken met Rachel Gilley, die naast haar rol als MD UK nu ook President EMEA bij Clarity is.

Het is bij velen bekend dat ik echt energie krijg van mensen adviseren en begeleiden. Medewerkers, klanten, ondernemers en partners: ik deel graag mijn kennis en ervaring en weet inmiddels dat ik hen echt iets te bieden heb. Met een inspirerende en ambitieuze partner als Clarity hebben we nu een internationaal netwerk en een schat aan gebundelde expertise als solide ondergrond. Die basis biedt mij alle ruimte en kansen om in de Benelux echt verder te bouwen aan het team en aan het succes van onze klanten. Als ondernemer, bouwer en ontwikkelaar. Het grootste verschil: onze reikwijdte en slagkracht worden vele malen groter.

Als je het zelf kan bepalen

Als life planner ga ik ervan uit dat de leidraad van iedereen zou moeten zijn: hoe zou je leven eruitzien als je het zelf kon bepalen? De grap is natuurlijk dat je het inderdaad zelf kunt bepalen. Niet alles verloopt uiteraard exact volgens je plannen, en dat is ook helemaal niet erg. Daar leer je het meeste van. Als je maar je doel voor ogen houdt en op koers blijft. De afgelopen zeven maanden liepen zeker niet volgens plan. Maar het doel blijft voor mij hetzelfde. En met de aansluiting bij Clarity zet ik samen met het team in volle overtuiging en met heel veel energie en plezier een volgende grote stap in de toekomst.  

Instagram

Archief