Life is what happens to you?

Life is what happens to you?

drenthe

Daar gaan we weer. Weer de dagelijkse drukte in. Voor klanten aan de slag, planningen maken, targets halen, op pad voor new business. Dat is wat je doet en waar je goed in bent. Zo verdien je al jaren je inkomen en dat legt een stevige basis onder het leven thuis. Maar soms denk je nog even terug aan je vakantie. Op dat strandbedje en in die mooie historische binnenstad kwam onwillekeurig de vraag op of dit was wat je echt wilde. Je kunt dit prima volhouden, maar word je hier echt gelukkig van?

Precies een jaar geleden ben ik drie maanden uit de dagelijkse drukte gestapt. Een korte sabbatical om uit te rusten, maar juist ook om even afstand te nemen en na te denken over die vraag: wat wil ik echt – zakelijk en privé? Dat heeft mij op het pad gebracht van Life Planning. Allereerst om mijn eigen plan voor persoonlijke groei en zakelijke effectiviteit op te stellen. Hoe breng ik Yellow Communications naar de volgende fase, hoe neem ik het team mee en geef ik hen ruimte om te groeien en zich te ontwikkelen en wat wordt mijn rol de komende periode? Vervolgens besefte ik dat ik enorm geïnspireerd raak van het idee en de methodiek om mensen te helpen hun doelen te ontdekken en die concreet te maken. En zo viel veel op zijn plek voor mij.

Mijn vader heeft zijn hele leven bij een bank gewerkt en regelde de financiële zaken voor zijn klanten. Maar hij vroeg ook altijd nog even door. Prima, die hypotheek of lening, maar wat zijn de andere dingen die je nog wilt? Zo hield hij mij ook vaak een spiegel voor. Natuurlijk kun je dat huis kopen, maar realiseer je welke verplichtingen en consequenties dat met zich meebrengt. Wat betekent dat voor je financiën en voor je persoonlijke leven? Past dit bij wat je wilt voor jezelf? Nooit oordelend of afkeurend, hij was juist een baken voor mij om op koers te blijven. Zo’n baken gun ik iedereen.

Waar droom je van? Hoe maak je je dromen concreet? Hoe zou je leven eruitzien als je het zelf kon bepalen? Dat is de leidraad voor Life Planning. De eerste verrassende ontdekking is dat je het inderdaad zelf kunt bepalen. Natuurlijk verloopt niet alles strak volgens je plannen. Je krijgt met tegenslagen te maken, volslagen verrassingen en met onverwachte geluksmomenten. Life Planning leert je om niet te zwelgen in de dingen die op je pad komen, maar te kijken wat ze je brengen en hoe je daar lessen uit leert. En om op koers te blijven. In die ontwikkeling help ik als Life Planner in opleiding graag mensen om in beweging te komen.

De gestructureerde EVOKE-methodiek van George Kinder geeft houvast om je leven zinvol in te vullen en de juiste keuzes te maken. Voor zowel je persoonlijke als zakelijke groei, want als je sterk, evenwichtig en doelbewust in het leven staat, sta je ook sterker in je onderneming. EVOKE staat voor Exploration, Vision, Obstacles, Knowledge en Execution. Eerst ontdekken wat je echt (nee, echt!) belangrijk vindt, dan je koers bepalen op basis van je waarden en wensen. Vervolgens leg je de obstakels op tafel: wat staat je in de weg? Financiële zekerheid is natuurlijk vaak het belangrijkste obstakel, soms status of sociale verwachtingen. Daarna komt het aan op kennis: wat moet je weten om die nieuwe richting in te slaan? Ten slotte de uitvoering: een concreet stappenplan om te komen waar je echt wilt zijn.

‘Life is what happens to you, while you’re busy making other plans’. We kunnen (meestal) makkelijk het leven van nu volhouden. En dat is ook prima als je doet waar je happy van wordt. Maar stel je voor dat je op je 70ste terugkijkt op je leven en moet constateren dat je eigenlijk méér had gewild of iets anders? Life Planning slaat voor mij de brug tussen mijn persoonlijke ontwikkeling en zakelijke groei. Zo ben ik beter in staat om voor collega’s en onze klanten verbinding te maken tussen doelen en uitvoering. En zo help ik jou ook graag zinvoller te leven, sterker te staan en de juiste keuzes te maken. Ingewikkeld? Confronterend? Dat valt mee. Een eerste stap is zo gezet. Ik nodig je van harte uit om met mij eens een koffie of thee te komen drinken. Bel me gewoon en maak een afspraak!

Instagram

Archief